Hoe Nederland 25 jaar geleden betrokken werd bij de val van Srebrenica | NU.nl

Op 11 juli 1995 wordt de door Nederlandse VN-troepen beschermde enclave Srebrenica in Bosnië en Herzegovina ingenomen door het Bosnisch-Servische leger. Achtduizend moslimmannen en -jongens worden onder bevel van Ratko Mladic gedood. Het drama is 25 jaar later nog een open wond. Abonneer je NU op het NU.nl YouTube-kanaal: https://bit.ly/2HGTbwY

NU.nl is Nederlands grootste nieuwssite op het web en op mobiel. Snel, betrouwbaar en overzichtelijk: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook op YouTube plaatsen we de belangrijkste video's met o.a. binnen- en buitenlands nieuws, entertainmentnieuws, sportnieuws, technieuws en opmerkelijk nieuws.

► Volg ons ook op:

Website: https://www.nu.nl
Instagram: https://www.instagram.com/nu.nl
Facebook: https://www.facebook.com/nu.nl
Twitter: https://twitter.com/nunl

82 komentarze:

SaltyDog
SaltyDog:
''luchtsteun van de VN komt te laat'' je bedoelt zeker: Komt niet.
Blah Anger
Blah Anger:
broer van een vriend van mij zat bij dutchbat, het was een grote clusterfuck.
Als je niet van plan bent je troepen te ondersteunen moet je ze ook niet sturen.
Robin Steendam
Robin Steendam:
Dit kanaal verwijderd gewoon berichten. Wat een censuur!
7guar
7guar:
En nogsteeds word hierover gecensureerd en geframed
Barbara Dobrowolska
Barbara Dobrowolska:
Eeuwig schande voor Nederland en NAVO , rot politiek👎
Pieter
Pieter:
Karremans en alle andere militairen zijn totaal genaaid door hun minister, de generaals en de NATO. Omringd door een zwaar bewapende (tanks, artillerie) en numeriek superieure vijand maakten ze geen schijn van kans. De Nederlandse troepen waren slechts licht bewapend en krijgen geen luchtsteun noch artillerie tot hun beschikking. En 30 jaar naar dato heeft de UN nog steeds niets geleerd. Ze sturen troepen met een idioot mandaat naar landen waar een mensenleven niks waard is.
Joost Toepoel
Joost Toepoel:
Waarom heb ik hier nooit over geleerd op school?
Irina Serbian
Irina Serbian:
Voor iedereen die de andere kant van dit verhaal wil horen, bekijk de documentaire " Srebrenica a town betrayed" en dan zal je wellicht begrijpen wat er is gebeurd.
Rien !
Rien !:
0:17
Na de val van het ijzeren gordijn
Wat niet de reden was voor het uit mekaar vallen van Joegoslavië.
De reden was het overlijden van Jozef tito
Paul baldadig
Paul baldadig:
Nederland had daar toentertijd NIETS te zoeken. Maar het clubje grote ego's in onze regering dachten weer eens een grote broek te kunnen aantrekken. Als Nederland toentertijd wat slimmer was geweest en het tegen de Canadezen had gezegd "het niet te kunnen" of De Amerikanen of Engelsen daarheen waren gestuurd...Had het drama van Srebrenica waarschijnlijk nooit plaats gevonden. Maar Mladic en Karadzic hebben de Nederlanders toentertijd op hun waarde ingeschat en Nederland heeft daar NIETS kunnen uithalen. Ik durf te wedden dat Mladic en Karadzic tegen de Amerikanen of de Engelsen wel 2x na zouden denken voordat ze zoiets zouden uithalen als dat ze bij de Nederlanders hebben gedaan.
Kiki Ha
Kiki Ha:
Hartbrekend wat daar is gebeurd onder het toeziend oog van de hele wereld. Gebeurt tot op heden nog steeds op andere plekken in de wereld.
dnw DieNackteWahrheit
dnw DieNackteWahrheit:
Hoe Nederland genaaid is door Clinton en Gore
R. Berhnich
R. Berhnich:
Veel zieke commentaren hier die dit proberen goed te praten.... ik walg echt van velen🤮🤮
Anonymous
Anonymous:
Voelt echt raar dat in 1995 was
Tim Hofman
Tim Hofman:
Gaan jullie nou zomaar reacties verwijderen, wat hypocriet zeg
Equipment C.
Equipment C.:
Naser Orić kreeg 2 jaar gevangenisstraf en zijn vijanden 40 jaar en levenslang!
The Captain
The Captain:
Briljant, politici van die tijd. Stuur je soldaten met wat proppenschieters en blauwe helmen in een oorlogsgebied. Een oorlogsgebied waar de vijand beschikt over zwaar geschut en zwaar in de meerderheid is.
Metal Videos
Metal Videos:
hoe nederand is opgezet door de nato en amerika. en nog werken we met dat tuig samen. en maar zeiken dat we vrede willen en zo. echt nederland heeft dus letterlijk niks geleerd.
VincentTheConqueror
VincentTheConqueror:
Je bedoelt volgens mij hoe wij NIET betrokken waren?
pim hopstaken
pim hopstaken:
"krijgt 40 jaar voor genocide" mjah klinkt wel redelijk
TerminatorFiles
TerminatorFiles:
Nederland die legertje speelde. Ik schaam me voor wat daar is gebeurd.
Mark Timmer
Mark Timmer:
Jammer toch die censuur hier... zeg je een keer waar het op staat, worden je woorden weggehaald!
Yunus Marazoglu
Yunus Marazoglu:
Nederland lijkt echt zo een land die altijd voor een dubbeltje op de eerste plaats wil zitten. Jezelf profileren als een staat die graag militair aanwezig is al dan niet voor 'vredesmissies' maar als het dan een keer goed fout gaat is iedereen schuldig behalve zelf. Voor wtf ben je een militair geworden als je jou toevertrouwde mensenlevens zonder slag of stoot laat uitleveren aan iemand die als 'slager' bekend staat? Met betere middelen en in meervoud is iedereen wel militair.
Ghostt Dyver
Ghostt Dyver:
Nederland: maar dat is zo lang geleden
Rambo Cobra
Rambo Cobra:
RAHMET TI ALIJA 🤲♥️☝️
mv2294
mv2294:
O.a. de vs zijn ook aansprakelijk.
Berend van de Beek
Berend van de Beek:
zowat dit hele filmpje is een leugen
RJV
RJV:
Herinner je je nog wel dat die flappie gif dronk en de audio er overheen was zo van "ATJE VOOR DE SFEER!!"
Aa Abb
Aa Abb:
Pat Benetar boom boom out go the lights
DDE- Goonzquad
DDE- Goonzquad:
wanneer valt nederland dan
Joker
Joker:
Hoe kun je vrede bewaren als je duizend regels heb die je alle mogelijkheden jezelf te verdedigen en onschuldige mensen in de weg legt ?
Paolo Dominici
Paolo Dominici:
Dutch soldiers acted bad🤮
Sir Sneezefart
Sir Sneezefart:
Bankstelgeneraals hier die achteraf lopen lullen hoe ze het allemaal hoorde te doen. Dit is wat je krijgt wanneer politiek zich bemoeit met oorlog voering. Den Haag ging ervan uit dat de tegenpartij zich net zo aan de regels hield als de Nederlandse troepen.
Daniel1776
Daniel1776:
Gelukkig is de NAVO en de VS hiermee gaan bemoeien de VN krijgt ook bijna niks voor elkaar.
Recep Ilker Yigit - ilkoooyigit
Recep Ilker Yigit - ilkoooyigit:
En wat met de oorlogsmisdaden tegen Rooms-katholieke (Kroaten) van de Orthodoxe christenen (serviers) ? Waarom is daar nooit een Documentaire van gemaakt ? In dubrovnik hebben heel stradun kapot geschoten inclusief de katholieke kerken
Morrish Mouse
Morrish Mouse:
Radio Nederland Wereldomroep deed destijds live verslag van het scheiden van mannen en jongens van de vrouwen en meisjes; iedereen moet toen toch geweten hebben wat er ging gebeuren. Er werd niet ingegrepen. Bij mijn weten zijn de banden van die uitzending nimmer opgevraagd, dan wel gebruikt voor de reconstructie van de gebeurtenissen op dat moment. (Het afgrijselijke drama heeft lange tijd door mijn hoofd gespookt.)
chris Veld
chris Veld:
een grote politiek spelletje wat er toe leide dat een leger eenheid die onder VN flag opereerde in de steek werd gelaten door zowel NL&VN polieitk en legerleiding die niet ter plaatste waren.
Dat nederland de schuld krijgt is ronduit schandalig de VN zou ter discussie moeten staan en niet een leger eenheid uit een land dat onder de VN vlag opereerd.
Ik heb destijds en zeg het nu weer, dat nederland goed moet nadenken over toekomstige leger inzet onder VN flag, een 2e drama kan de staat weer meer elende bezorgen dan waar we om hebben gevraagd.
Daarom pleit ik ook al jaren dat ministerie van defentie iemand nodig heeft in de politiek die vertand van zaken heeft en niet een of ander dienstplicht ontduiker die nooit kaas heeft gegeten van dergelijke miltaire zaken, zolanf het NL leger wordt bestuurd door een kapitein dat op land staat, zal er niets goeds uit komen, ik denk dan ook als er iemand had gesteen die wist waar het over ging en verstand van zaken had,, dan had het hoogst waarschijnlijk heel anders uitgepakt, zonder doden onder de vluchtede bevolking en zonder inval van Mladic op nederlands/VN grondgebied.
Dat ze niet met alles maar dan ook met alles hadden aangetoond dat de opmars van Mladic gestopt zou worden door groite inzet van vliegtuigen en grond troepen vanuit de VN dan had Mladic eieren voor zijn geld gekozen en was hij een andere richting opgegaan, maar helaas een valende VN en NL poltiek TOP heeft er toe geleid dat er mesne zijn vermoord en nederland kan de schade betalen terwijl de VN terecht zou moeten staan en de poltieke top die er destijds bestuurde en er voor zorgde dat het te langdradig was om iets voor elkaar te krijgen.
Dat nederland goed moet nadenken over toekomstige misies onde VN flag goed moet beseffen dat dit weer kan gebeuren, en weer kan nederland de brokken opruimen en schuld toe zich nemen zonder slag of stoot.
Denk eer men begind, en zet er nu eens iemand neer op ministerie van defentie in de kamer een persoon neer die heeft gediend die vetsand van zaken heeeft en weet waar hij zij over praat omdat ze donders goed weten wat de risico's zijn als je in hety leger diend.
Sneezas
Sneezas:
Iedereen die denkt dat NL hiermee te maken heeft ik zeg je nu '' Je bent echt eerste klas dom"'.
Je kan wel zitten haten op NL maar NL was er wel, ik zie geen FR, DE, BE, DNK, etc. Bitch lekker daarover door maar jullie zijn te stom om na te denken of verder te kijken. Ja VN heeft servie genaaid maar daarbij ook NL, als je ziet hoe onze commando werd aangesproken moet er toch een belletje gaan rinkelen. 300 vs 15000 doe je rekenwerk maar wijsneuzen ik ben zo ready voor jullie commentaar dat wil je niet ;)
Rambo Cobra
Rambo Cobra:
Jij bent Monster
GuyCalledMesor
GuyCalledMesor:
waarom wordt er nu pas over gesproken? dit is zo lang geleden gebeurd
ellie kramer
ellie kramer:
Onze jongens en meiden waren geen lafaards! Zij bleven ondanks de maandelijkse Servische intimidatie en beschietingen op hun post en hadden niet de neiging om hun boeltje op te pakken. De grootste lafaards waren de VN, Fransen en de Nederlandse regering die niets wilden gaan verrichten om onze militairen bij te staan uit angst dat elders in Joegoslavie VN militairen zouden omkomen.
Jan V
Jan V:
Gelukkig zitten hier in de reacties allemaal militaire deskundige die niet begrijpen dat de Nederlandse blauwhelmen te licht waren bewapend en dat ze geen luchtsteun hebben gekregen van de Navo landen. Daarnaast wat wil je gaan doen tegen een leger met tanks en artillerie terwijl de blauwhelmen zich alleen mochten verdedigen? Als ze waren gebleven waren er nog meer slachtoffers gevallen omdat mensen met de blauwhelmen zijn mee gevlucht en omdat dan waarschijnlijk ook alle blauwhelmen waren omgekomen.
karpoezi
karpoezi:
typisch westers propaganda voor de publieke opinie met halve waarheden en misinfo. en natuurlijk niemand heeft t over dat de moslims de eerste waren die na de afscheiding de Servische burger populaties in bosnia aan t uitmoorden waren en dan pas de bosnische serviers in de tegen aanval gingen om hun eigen en hun gebied te beschermen, ook niemand praat over de import jihadisten uit t midden oosten die met bewapening en goedkeuring van het westen slachtingen in de bosnische servische dorpen, ook rond om srebrenica, aanrichten, maar we blijven t hebben over de moord van de 8000 moslim mannen door de serviers, en dat die 8000 moslims nooit gevonden zijn doet niet toe want volgens de officiële lezing zijn ze door de serviers verplaatst...tja doet me denken aan de weapons of mass destruction van sadam die nooit gevonden zijn omdat sadam zou ze verplaatst hebben..
Robert Krebs
Robert Krebs:
wat is oorlog? Spelletjes spelen of totaale vernieteging van mensen? Oorlog rgels belachlijk! Srebrenica is het resultaat van de erkenning van Slovenië als een afzonderlijke staat. Door Genscher en Mock, Deze twee politici hebben het bloed van iedereen die in Joegoslavië is vermoord aan hun handen. Het volk van de republieken werd na de Tweede Wereldoorlog door Josip Broz (Tito gesponsord door de westerse mogendheden) tot het communisme gedwongen, zodat de etnische groep van de Serviërs (overwinnaars op nazi-Duitsland en hun geallieerde etnische groepen uit Slovenië en Kroatië en andere kleine groepen), kon zich niet ontwikkelen als een vrij volk. Na de dood van Josip Broz kwam de verwachte fragmentatie van Joegoslavië niet op een vreedzame weg, maar door een gewelddadige vervanging van de ader (die de EU bevorderde), zie integendeel de politieke afdeling van Tsjechoslowakije waar de EU in het geografische centrum niet toestond dat wapens werden gebruikt. Het Balkan-kruitvat is gemakkelijk te ontsteken, 3 religies, 3 goden, die oorspronkelijk afkomstig waren van een gedachte van de farao
Achnaton die, vóór Mozes, het geloof op een god richtte. In onze geschiedenis was er oorlog en oorlog is nog steeds een middel voor de rijken om rijker te worden, aangezien dit rapport duidelijk laat zien
dat als de NL troepen betere wapens hadden, ze meer afschrikking hadden kunnen veroorzaken. en natuurlijk was de luchthulp niet gekomen. Waarom
was luchthulp niet? Omdat er geen oorlogsslachtoffers zouden zijn. De machtigen hebben een slechterik nodig om hun bestaan ​​te rechtvaardigen.
Op dezelfde manier heeft God een duivel nodig. Waar zou God zijn zonder de duivel? Machteloos!
Dus deze verhalen die we vandaag horen over genocide is een pure afleiding van het echte probleem.
Ons echte probleem is dat we wakker moeten worden en de echte oorlogsstokers een duidelijke boycot moeten geven.
Alle wapenproductiebedrijven moeten stoppen met produceren, dan komt er nooit meer een Srebrenica !!!
Danio Oinaw
Danio Oinaw:
It was the largest massacre in Europe since World War II. Bosnian Muslims were to protect the Dutch UN peacekeepers battalion of 150 people. However, when Serbian fighters appeared in Srebrenica on July 11, 1995, the Dutch withdrew without a single shot. The Hague court found the Dutch battalion guilty, thus putting the government in charge of the tragedy.
- The state is responsible for the losses incurred by relatives of men who were deported by Bosnian Serbs from the buildings of the Dutschbat (Dutch battalion - p.) In Potoczari in the afternoon of July 13, 1995 - said Judge Larris Elwin. The village of Potoczari is located 6 km from Srebrenica. According to the court, the Dutch should not allow men to leave the buildings where they were. The amount of compensation for relatives of victims has not yet been determined.
Facts related to the events in Srebrenica have been known for a long time and were the reason for the dismissal of the Dutch government in 2012.
marko Van Dijck
marko Van Dijck:
0:07 oi aljia aljia!
Xinix Xagnix
Xinix Xagnix:
Servië is genaaid door de VN/VS.
Lunachu
Lunachu:
Mijn moeder en vader komen uit Bosnië
Rambo Cobra
Rambo Cobra:
NASER ORIC LEGENDA ⚜
gaat jeniksaan
gaat jeniksaan:
wat is dit voor moslimpropaganda? Ik vind het opmerkelijk dat ze het zo brengen dat 1. de moslims in het slachtofferrol worden gezet en dat 2. Nederland hier de oorzaak van is. Hier klopt iets niet.
Biaritz Siroko
Biaritz Siroko:
Vreselijk wat daar allemaal gebeurd is maar wat proberen jullie hier nu te schetsen? dat de leiders daar en de duizenden soldaten monsters waren en gewoon doodleuk aan volkerenmoord deden ofzo? Wat is daar aan vooraf gegaan? en waarom hebben ze bepaalde groepen verdreven? Dat wordt weer niet benoemd zoals altijd!
Eugen Berzani
Eugen Berzani:
dutch troops were there and they did nothing to stop it or even raise awareness. but its alright. we balkans are the biggest threat to one another, hopefully when we concentrate on creating businesses to improve the services in our peninsula then we might stop being pawns for russia
Sander Fitzwilliam
Sander Fitzwilliam:
Voor mij is het een zwarte bladzijde in de Nederlandse militaire geschiedenis. Uiteindelijk vonden de Dutchbatters het belangrijker om hun eigen hachje te redden... Ik zou waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan, ik ben ook geen held. Maar de vraag blijft.... als we waren gaan vechten...hadden die Serviers ook echt de ballen gehad om 200 Nederlanders af te schieten? We zullen het nooit weten.
rosa rosa
rosa rosa:
stop blaming yourselve dutch about this tragedy Massacre, the dutch troop was a hostages by bosnian serbs ,this area have a complex conflict between the three ethnics serbs croats and muslim for more than 600 years, no one are completly Innocent, I advise you to pay to the families of victims alots of money and ask them to shut up and stop blaming you dutch while they did not Chasing
the real criminal who return and start a normal life
asjeable
asjeable:
Ik heb een dutchbat gekend, heel zijn leven naar de klote door deze ellende, zo erg wat die jongen heeft moeten zien, en dan nog de schuld krijgen ook. Hypocrieten...bah!
Dilaran Dan
Dilaran Dan:
Dat waren mijn Bosnische klasgenoten die er opeens niet meer waren 💔💔 dat waren de liefste mensen ooit .. Als ik dat toen wist 😢 toen ik vroeg naar waar ze waren , kon niemand antwoord geven
Mahmoud Ghalb
Mahmoud Ghalb:
bruh 40 jaar cel. als je al 1 persoon vermoord in de VS krijg je al de doodstraf.
Melih Dereci
Melih Dereci:
die soldaten daar waren gewoon daar voor vakantie ofzo waarom deden ze niks terug
world class dupstep
world class dupstep:
Het feit dat ze licht bewapend zijn is irrelevant, die 1500 mannen vertegenwoordigen de belangen van honderden miljoenen europeanen.
Als jij daadwerkelijk denkt dat die prutsers iets hadden gedaan tegen die blauwe helmen ben je delusional.
Aboubakr Hollanda
Aboubakr Hollanda:
dit was een genocide en complet tegen de moslims van Srebrenica met doelbewuste rade van NAVO en VN en ook nederlandse en serbische/koroatische troepen om de moslims af te slachten en verkrachten. zoiets gebeurde in vorige kakauz gebied en voormalige sovjet repulieken helaas door Ratko Mladic. Maar tot nu geen nederlander of serbische soldaat of generaal die voor de rechter werd gesleept. moge Allah de moslims die om zijn gekomen vergeven en genaden en de naasten ervan blij maken.
Mohammed Yassin
Mohammed Yassin:
Allah ie rahmou moge allah de overledenen belonen met Jannah❤️ 😞
Alperen Kavakli
Alperen Kavakli:
Ook al ben je lichter bewapend, je hoort daar te strijden voor de leven van duizenden mensen. Je staat daar voor een reden.
Don Heisenberg
Don Heisenberg:
Wat een eeuwige schande voor de nl’se staat die gewoon ook medeplichtig is voor dit genocide jullie zijn allemaal een pot nat criminelen die berecht moeten worden en de nabestaanden van die arme mensen tot de laatste stuiver moeten compenseren voor jullie betrokkenheid! En zie die laffe nl commandant dan! Hij plaste in zn broek als een peuter wat een schande voor onze strijdkrachten!
Rainer Thieme
Rainer Thieme:
dit was een misdadige oorlog, tegen Joegoslavië, zonder een resolutie van de V.N. werd Servië gebombardeerd. In het geheim was dit slechts een voorwendsel in de hoop dat Rusland zich zou mengen in de derde wereldoorlog tegen Rusland te beginnen. De VS en de NAVO blijven tot op de dag van vandaag de warmongers
Med dy
Med dy:
Pure afleiding dit om de aandacht weer af te leiden van onze criminele, corrupte Marxistische overheid die stiekem de spoedwet er snel doorheen drukt en ons tot slaven maakt. Bericht liever over de mensensmokkel netwerken die worden opgerold in NL, DUI en ESP. Hoor je niemand over, laat staan de MH17 verdacht hete aardappel.
Dzemal Nikocevic
Dzemal Nikocevic:
En dat mensen zoals Ana Brnabic zeggen dat er geen genocide was in Srebrenica. Echt waar, want dan ben je iemand zonder hart en ziel en voel je helemaal niks voor andere mensen. Ik haat Serviers niet, maar als je zegt dat er geen genocide was in Srebrenica, dan moet ver weg van mij blijven!!!! Laat dat duidelijk zijn!!
Cuatro Caminos
Cuatro Caminos:
Nederlandse militairen hebben als eerste laten zien dat ze geen soldaat materiaal zijn, ze hebben gefaald, ze zijn overmeesterd op alle vlakken, daarna gingen ze feestvieren in Kroatie. De Nederlandse overheid wil natuurlijk anders overkomen (niet zijn, maar overkomen, want daar gaat het om) naar de buitenwereld toe, want dit doet zo pijn, daarom zijn ze de hele tijd de kant die ze heeft overmeesterd zwart aan het maken, sterker nog, het hele volk. Wanneer wordt er iets genoemd over de slachting van Serviers in Potocari, door troepen van Naser Oric? De man die niet vastzit. Bijna niet, want het doel van dit verhaal is overduidelijk niet om over slachtoffers van oorlog van alle kanten te praten. Dit zijn feiten.
Tuned Tiburon
Tuned Tiburon:
hvala ti arkane
Kürşat
Kürşat:
Genocide in Europa is bijna een erfstuk wat door word gegeven van generatie op generatie en het steekt zn kop op from time to time ! Check de geschiedenis boeken erop na.
J
J:
De blauwhelmen waren heel erg laf.
Mohamed O
Mohamed O:
😡👉🏾🇳🇱🔨
Prometheus
Prometheus:
Een schande voor NL....
S BO
S BO:
NL moordenaars
Bastiaan Stapelberg
Bastiaan Stapelberg:
En zelfs nu na 25 jaar zijn ze nog aan het janken i.p.v. je toen dood te vechten. Dat is gvd waarom je soldaat bent vechten tot de dood of je nou wint of niet.
Iso
Iso:
De NIOD heeft in hun onderzoeksrapport over Srebrencia gezegd dat er onder Dutchbat een wijd verspreid anti-moslim sentiment heerste. Voorts zeggen Dutchbatters zelf in interviews dat zij in de jaren voor de val door de serviers in naburige dorpen vriendelijk werden behandeld en vaak uitgenodigd om samen een drankje te doen en te eten. Vervolgens begint bij de val van de enclave de VN met bombarderen van de serviers en belt Dutchbat zelf de VN en Nederland met het verzoek om te stoppen met het bombarderen van de servische strijdkrachten. Karremans zei zelf in zijn eerste persconferentie toen hij terug was in Nederland dat hij blij was dat de VN stopte met bombarderen van serviers. Dutchbat was zelf getuige van de genocide ter plaatste en heeft zelfs foto's gemaakt, alleen heeft defensie deze foto's vernietigd om publicatie te voorkomen. Voorts hebben de nederlandse soldaten nadat zij getuige waren van de genocide en er zelfs foto's van hebben genomen, enkele dagen later een groot feestje gehouden met muziek en al in kroatie.
Kortom Dutchbat is niet alleen een schande voor alles en iedereen die zich soldaat noemt maar ronduit medeverantwoordelijk voor de genocide en deze dutchbat soldaten, karremans vooraan moeten zich voor een oorlogstribunaal verantwoorden voor medeplichtigheid aan genocide.
Max D
Max D:
Moeslims worden weer eens als slachtoffers neergezet...
De werkelijkheid is anders. De bosniers gingen elke nacht vanuit de enclave Servische dorpjes aanvallen om de burgers te verkrachten en vermoorden. (wat hun profeet ook al deed...)
Vind je het gek dat er een wraakactie kwam?
H8erfisternator
H8erfisternator:
De propaganda machines zijn weer hard bezig zie ik.
evil mase
evil mase:
TJa wat verwacht je van Nederland???
Een land die zich binnen 5 dagen overgeeft aan Duitsland..........zn eigen volk heeft veraden.
Atalay
Atalay:
In mijn ogen is NL ook medeplichtig aan die 6 miljoen doden in de tweede wereldoorlog. Wie had al die joden hier veraden? Juist, NL’ers!
Salahuddin Eyyubi
Salahuddin Eyyubi:
Lafffe Hollanders bange rikkennn geen man Holland laten al die onschuldige mensen doodgaan voor je ogen schaaaaam je Holland schaaaaam je
ind0ctr1n3
ind0ctr1n3:
NL is dan ook een terroristische staat met extreem-linkse overheid die erom bekend staat pertinent de verkeerde keuzes te maken.

De militairen zijn dan ook landverraders omdat ze de orders gewoon gevolgd zijn. Geen greintje medelijden met dat tuig. You get what you fucking deserve.
Salahuddin Eyyubi
Salahuddin Eyyubi:
Waarom word die honddddd niet als Saddam opgehangen??? Omdat ie ook christelijk is daarom ! Word wakker mensen word wakker a domme schapennn word wakker mensen jullie regering neukt jullie keihard anaaall Word wakker Europa wake op world wake up peop Europa’s is genocide Europa is mooordenaars van Afrika word wakkerrrr Wake Up World this world is bullshit time to Wake up we all together against this monsters Europa Amerika en de rest wakeeeee upp Malcolm X ! Wake up Nelson Mandela Muhammmed Ali !!! They are legend listen to him not nato eu or Amerika this bastardszzzs are devilllll