Palmemordet: I rätten: Stig Engström (Skandiamannen)

Stig Engström berättar i rättegången mot Christer Pettersson.

82 komentarze:

Herr Cirkusdirektör
Herr Cirkusdirektör:
Här innan denna videon exploderar
Thomas Larsson
Thomas Larsson:
23:21 är ju en frisering av tidsangivelsen till hans egen fördel. Märkligt många uttalanden kring perifera detaljer utan större betydelse för berättelsen i dess sammanhang. Ter sig som han konstruerar sin egen berättelse. Min gissning: personlighetsstörning av dissociationstyp.
The killer? Probably.
M-tin´s Garage
M-tin´s Garage:
02:20 ---> Skott nummer två... Han hör skottet och går mot fönstret för att titta på klockan - Hinner jag med tåget....
Dikt och förbannad lögn, smäller det en 357:a 20m bort så tänker man INTE - Hinner jag med tunnelbanan?!
Roffe W.
Roffe W.:
Det verkar ju inte ha varit någon exemplarisk utredning det här, om man säger så. Många lösa trådar.
Fredrik Johansson
Fredrik Johansson:
En sådan lustig typ den där Stig Engström
Milou Brandt
Milou Brandt:
Han låter ju som en snäll sagoberättare, kan han verkligen vara mördaren? Låter som en blandning av berättarrösten i Kalles Klätterträd (Toivo Pawlo) och Ernst Hugo Järegård :)
heavy meddle
heavy meddle:
Men taxichauffören som ringde lcn och var första man på plats såg 100% att "scandia mannen" kom efteråt. Efter Palme var skjuten
Robert Molldius
Robert Molldius:
Jaha, idag blev du utpekad som Palmes mördare, Stig Engström. Jag tror att alla som lyssnade till tillkännagivandet uppfattade grunden till detta utpekandet som mycket bristfälligt i form av bevisvärde. Personligen tycker jag inte motdet är löst ännu.
10 juni 2020
Mrbigfrog
Mrbigfrog:
Alltså stig skulle ha skjutit palme och sedan återvänt för att spela hjälte?

Har jag uppfattat saken rätt?
Danshivalor
Danshivalor:
Utan tvekan, det måste bli Stig ‘Stickan’ Handledsväskamannen Engström som pekas ut som mördaren.
Extacy74
Extacy74:
Hur fan skulle detta gått till isf, skulle han kommit ut från Skandia och skjutit Palme sen kutat iväg och in i någon bakdörr till Skandia sen gått ut igen och fram till Palme där han låg? Det fanns 18 vittnen som såg händelsen, någon skulle ju direkt känna igen honom.. definitivt Lisbeth.
Danilo Migliore
Danilo Migliore:
Cubismo85 om Palmemordet! Thank you very muvh
Vem Duvill
Vem Duvill:
Om jag tolkar mördarteorin rätt; går alltså denne då 52-årige man omkring med en 357 magnum som han ev och av okänd anledning lånat av en bekant som är vapenhandlare. Av en tillfällighet råkar han jobba över en kväll då han har med sig 357an (som han laddat med special ammunition som penetrerar skottsäkra västar) och på vägen hem träffar han på Olof Palme som han skjuter. Efter detta springer han därifrån men återkommer någon minut senare för att bli vittne. Motiv, Stig Engström har tidigare varit med i moderaterna och är på så sätt meningsmotståndare till Palme..... öh ok
Daniel Palmgren
Daniel Palmgren:
Om SE är skyldig måste han varit extremt iskall, som vågade påstå att han talat med Lisbet Palme, som sökte massa kontankt med media m.m. Låter inte det minsta besvärad här..
Young Fast Scientific
Young Fast Scientific:
Stig sitter i rätten med revolvern i byxlinningen.
Saman Ghanavi
Saman Ghanavi:
låter inte som en mördare
GHFear
GHFear:
Först säger han att det va en mörkblå täckjacka och sen när dom frågar igen om färgen på ytterplagget så säger han att han inte vet, men att det va mörkt.
Hur har dom missat sånt här lixom.
Mörkblå täckjacka: 12:20
Helt plötsligt vet han inte vilken färg: 14:29
Norbert Lödkvist
Norbert Lödkvist:
Pistolen låg i hans väska.
Affe
Affe:
Oj
Marko Ultima Online
Marko Ultima Online:
Hört alla vittnesmål och alla beskriver samma sak ,passar bra in på SM, hur i helvete kunde dom änns tro att CP skulle gjort detta, vilken cirkus!
Hu Go-Go
Hu Go-Go:
Han inser att han med sitt vittnesmål i princip bekräftar att han är FÖRSTA personen fram till makarna Palme. Men han ser ändå inte GM?! Nej, för han är ju GM! Varför ställde man inte fundamentala frågor om dessa avgörande sekunder?! Skandiamannen placerar ju sig själv på mordplatsen ett par sekunder efter skotten. Tänk om Palmeutredarna har hittat en inspelning av mordet... Skandiamannen hade allt på ljudupptagning. Det vore väl sensationellt, så ofattbart osannolikt...
Lars Hansson
Lars Hansson:
Helt osannolikt att han ska vara mördaren. Han skulle alltså stämpla ut en minut innan mordet, bära en stor revolver under rocken, stöta ihop med Palme, skjuta honom, springa iväg och sedan eventuellt återvända till brottsplatsen?
Jonte Ernerwik
Jonte Ernerwik:
Han hör skotten o går till skyltfönstren för att kolla klockan trotts att han är knappt 10meter ifrån mordet!! Låter ju helt skumt.. då Anders Björkman kastar sig in i entrén o gömmer sig...
Tony Nelson
Tony Nelson:
Skulle han hjälpa till efter mordet...?
karl Andersson
karl Andersson:
SKANDAL att han blev utpekad med så dålig bevisning. Mannen har INGEN chans att försvara eller förklara sig. SKANDAL AV ÅKLAGAREN KRISTER PETERSON!
Gustaf Björs
Gustaf Björs:
Han kan inte svara på om han var först på plats och han tar god tid på sig att ge det svävande svaret att han inte vet. När han sedan får frågan om GM hade huvudbonad på sig svarar han efter en tids betänketid "jag tror inte det"
Otto Ekevi
Otto Ekevi:
https://www.youtube.com/watch?v=AzqtjYYeo6w&t=334s
Lars Jansson
Lars Jansson:
Varför i H-e frågade man inte honom vad hans egen klocka var i kontrollen vid skyltfönstret - därom hade en kontroll mellan hans angivelse om port passeringen kontra tiden vid skyltfönstret kunnats dubbelkollas samt i stort även konfirmerat tiden för det sista skottet. Men hela den otroligt slarviga utredningen är bara med ännu ett kvitto bevisad.
peterskallarp
peterskallarp:
Om jag skulle spela på detta, så sätter alla mina pengar på att Stig Engström är skytten. Han vittnar nämligen om vissa saker han har sett, som endast mördaren hade kunnat se, så om utredarna varit lite mer vakna, så hade de kunnat satt han på mordet redan då..... Och jag är ganska säker på att spaningsledaren C.P kommer att säga ungefär samma sak när han innan sommaren kommer att "avslöja sanningen" ! Skandiamannen är ju död, så utredningen om Palme-mordet kommer att läggas ner o aldrig mer öppnas. Att man skulle ha något tekniskt, typ revolvern, som GW svamlar om, utesluter jag HELT, det borde väl professorn fatta tycker jag !
ChefPelle
ChefPelle:
Inget motiv, inget mordvapen, ingen våldshistorik, helt fel personlighetstyp, inga utpekanden. Nej, Stig var det knappast.
Frans Eronell
Frans Eronell:
Det här vittnesförhöret kan knappast bli mer tendensiöst. Nästan varje fråga är en ledande fråga. Är den här advokaten rigtigt riktig, det är nog det sämsta förhöret jag har hört. Det här ett exempel på hur dåligt eller urusel en advokat får vara, egentligen skulle det vara som i USA att frågor ska kunna stoppas på grund av att de är subjektiva, irrlevanta eller insinuerande. Vad har vi för nissar vi i Sverige har inom rättsväsendet, inkompetenta advokater, åklagare och domare. Domaren här borde ha ingripit!
sonofDolph
sonofDolph:
Det här är ju uppenbart skitsnack. Han skulle alltså stått bakom reklamskylten, 20 meter från mordplatsen, och inte hajat att det pågick en skottlossning längre fram, utan fortsatt över trottoaren för att kolla på klockan i ljuset av ett skyltfönster. Och sedan nästan snubblat på Palme. Den här killen skulle kollats upp MYCKET tidigare.
Håkan Johansson
Håkan Johansson:
Låter som lindeman
cubismo85
cubismo85:
SE har samma signalement som mördaren, men har är inte ensam om det.
CA har samma typ av rock, stålbågade glasögon, mössa och lunkande gång som mördaren enligt RRVs rapport från 1996
Halliwellsson
Halliwellsson:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wPmxw1/palmeutredningen-kommer-laggas-ner--nu-avliden-person-pekas-ut
Joel Johansson
Joel Johansson:
Säger man verkligen "jag var alldeles bakom affischpelaren", på så sätt att man som vittne ser det utifrån mordplatsens perspektiv? Jag kanske övertolkar, men det förefaller inte helt naturligt såvida dom inte refererar till någon stor karta som visas i rättssalen.
Andreas Söderberg
Andreas Söderberg:
Han är nog mördaren... märkligt att han sa att det var han som gjorde det... Skandia loggan... Den ser ut som ett skyttekors.... Mycket orginell... Psykopat
tompa666
tompa666:
R I P Christer Pettersson
B MAN
B MAN:
Det var väl inte den skarpaste förhörsledaren direkt? Sen har jag iofs hört sämre.. men det finns ju mycket kvar att önska gällande hans vittnesmål. En person som faktiskt var på plats!
Daniel Hansson
Daniel Hansson:
det var fel att palme fick ryggskott 86,han skulle få det 76!!
Frank Hightower
Frank Hightower:
Säger han strax efter biodags?? Varför ens nämna DET om han inte sett paret Palme gå på bio..
Lord Nilsson
Lord Nilsson:
Man hör att Engström ljuger som en häst travar....! Han överdriver oväsentliga detaljer precis som lögnare gör. Och varför skulle han titta på klockan ute på trottoaren, när han nyss hade stämplat ut och då förstås visste, vad klockan var.... 1 minut tidigare..?!! Han nästan snubblar på Palme... ha.. ha... !? Och vänder honom i sidoläge....!? När han inte ens var där, utan två andra personer. Och han har inte talat med Lisbeth..! Finns ingen info om det från henne..! På en fråga vet han inte, om han var först på platsen, utan söker förtvivlat hjärnan efter någonting sannolikt... men lyckas inte. Och det är ju inte lätt, när han (mördaren) redan hade sprungit därifrån... ha.. ha..!
Norbert Lödkvist
Norbert Lödkvist:
Lever hans fd fru som han skiljde sig från 1999? Skulle vilja förhöra henne.
Hu Go-Go
Hu Go-Go:
13:40 - freudiansk felsägning: "Jag var på utFLYKT..." Ja, när han tänker tillbaka på händelsen, så upplevdes det som en flykt från mordet och mordplatsen. Skandiamannen har lurat oss alla. Initiala missar från ansvariga utredare - och Lisbet Palmes felaktiga utpekande... (hon trodde nog inte att mördaren skulle stå kvar, trodde att skotten kom från annat håll...). Skandiamannen är Palmes mördare!
till till
till till:
Han beskriver allt väldigt precis och detaljerat så det känns inövat
Bengt Bengt
Bengt Bengt:
Vilka är här efter att det är klart att han mörda Palme
söder bröder
söder bröder:
Att Stig Engström skulle mördat Palme av ren impuls för att återvända till mordplatsen efter att han enligt egen utsaga berättat att han konverserat med Lisbet Palme är fullständigt osannolikt.Det är mycket troligare att Christer Pettersson skulle ha begått ett "impulsdåd"av detta slag.Han är trots allt utpekad av Lisbet,har dödat tidigare,koppling till området samt haft tillgång till vapen.Stig Engström har INTE begått detta mord enligt mig.Det finns inte ett uns av bevis för det.
Palle Kuling
Palle Kuling:
1) Sannolikheten att SE skulle komma ut från Skandia samtidigt som Palme gick förbi är liten, men inte obefintlig.
2) Sannolikheten att han då skulle ha ett kraftfullt vapen på sig torde vara synnerligen låg.
3) Sannolikheten att han då, med kort betänketid, skulle skjuta Palme torde vara ytterst låg.
4) Sannolikheten att han skulle komma undan torde vara obefintlig.
5) Sannolikheten att då skulle kunna vara så kall i rätten torde vara 0.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Det finns flera exempel på uppmärksammade justitiemord i Sverige:
- Thomas Quick/Sture Bergwall
- Allmänläkaren och obducenten
- Fallet Kevin
- Olle Möller
- Kaj Linna
- Joy Rahman
- Fallet Ulf
- Keith Cederholm
- Bertil Ströberg
Listan kompletteras nu av Stig Engström
N Pantano
N Pantano:
En väldigt märklig typ denna karl. Det enda rimliga är att Stig är mördaren. MEN jag tvivlar starkt på att han skulle klara av att självmant gå till polisen och utnämna sig själv till vittne. Vilket med facit i hand är genialt. Men för smart och för iskallt gjort för att vara sant. Han är för nervöst lagd
Danilo Migliore
Danilo Migliore:
NY bok palmemordet ar 2020?
Fredrik M
Fredrik M:
Skandiamannen beskriver gärningsmannen med en blå jacka, alla andra beskriver en halvlång rock.

Han vill inte beskriva sig själv utan ger uppgifter som inte stämmer.
Sten-Åke Dahl
Sten-Åke Dahl:
det är ju så dåligt som om de som utreder helt saknar intelligens vi vet ju att en kvinna vittnade att hon tvingats köra en person till en bil efter skotten och fantombilden togs fram på hennes minnesbild som är lik Polis Kjell Olsson i baseballigan under Holmer men det kan också vara en av de tyskar som figurera och de körde efter mordet till västkusten där de förliste och räddades och enligt prästen Kurt Olsson gavs de husrum genom kyrkan men var försvunna på morgonen och kan ha tagit färja till Tyskland ty Rote armefraktionen tog på sig mordet och en av gruppen kan ha sett ut som fantombilden. Kjell saknade alibimen hade bensinkvitto från gävlemack men han sade jag kunde hunnit tillbaka och skjutit Palme så däe står vi nu skandiamannen är inte alls lik mördaren han skulle ta tunnelbanan och hade brått för att hinna med tåget. Finito tomtar!
Mattias Åkemalm
Mattias Åkemalm:
I ärlighetens har jag allt sedan presskonferensen varit ambivalent till Stig Engström - kanske, kanske inte. Men dryga tre månader senare blir jag mer och mer övertygad om att han är en trolig gärningsman. Hans kläder, hans utsago, hans detaljrikedom, hans agerande efteråt, allt tycker jag talar för att han är trolig. Dessutom finns en rad andra saker som inte polisen uppgav vid presskonferensen som jag tycker är lite smått 'otäcka'; bland annat att han vid sin sista intervju med DN 1992 på hösten, på artikelfotografiet höll i de kläder han bar vid mordkvällen. Om man tittar på den bilden framträder en litet annorlunda Stig Engström än den vi ser i Rapport 1986.
Och hela det här förhöret är ju fyllt med konstiga och fantasieggande uttalanden från honom, av stilen "Ja, jag gick fort", "Jag står och tvekar", "Man måste plocka fram... klockan", "Det kan inte vara så farligt med det hur hon rörde sig", "Jag ser en dam ligga på knä" etc.
Tommy Johansson
Tommy Johansson:
Hur fan kan man missa skott nr:1 och bara höra skott nummer :2 skott nr:1 uppfattas som ett oljud skott nr:2 kom väl i snabb takt efter skott nr:1 vad jag förstår?
daniel aronsson
daniel aronsson:
I denna redovisning, säger han att han stämplade ut 23.20 och att det var då egentligen 23.21.
I en annan redovisning säger han att det var 23.22 och att klockan gick 60 sekunder fel att kl ska ha varit 23.23. någon som tycks sig veta exakta tider och exakta avstånd i meter och tar fel på och säger olika tider, tyder på att det inte är sant.
Stefan Lindström
Stefan Lindström:
Sa inte ÅK Petersson 10 juni i den slutliga presskonf, att Stig stämplade ut 23.20 , Enligt Dan H på PoD radion Palmemordet del 1 av 6 skulle 23.21 göra att Stigs berättelse stämmer . Här anger Stig 23.21
Fredric c
Fredric c:
Hade själv gjort som han om jag var mördaren! Hans vittne stämmer inte och det är även känt för allmänheten! Han fick syn på paret Palme tidigare på kvällen när han var ute för röka eller troligast för frisk luft Han såg dem gå till bion och tar reda på när filmen slutar! Han hämtar revolvern går ner och stämplar ut troligen manipulerar klockan 23: något. Eller springer tillbaka och stämplar ut efter han knäppt Palme! Den som springer upp för trappan är inte mördaren!
ACA LUFTRENS AS
ACA LUFTRENS AS:
Chevymannen bevitner Skandiamannen der minutter etter mordet fant sted. Hvordan kunne han gjøre det om det var han som skjøt? Løp han rundt kvartalet og kom tilbake?
Johan Pantzar
Johan Pantzar:
Såg en intervju med chevamannen idag, han säger att SE ej kan vara mördaren... För SE kom 5 minuter efter skotten?? Wtf, då undrar jag vad han gjorde från 23:19 fram till dess? Han hann väl springa runt kvarteret och komma fram till mordplatsen som ett oskyldigt vittne, och spela upp sin lilla föreställning.
David Edlund
David Edlund:
Han är mördaren. Läs boken.
N Pantano
N Pantano:
Lyssnat flera gånger nu. Tycker han håller ihop det alldeles för bra för att sitta och ljuga. Han svarar snabbt men ändå sansat och delger detaljer som är svårt att repertera ihop innan. Karln grejer detta förhöret utmärkt.
Martin Palm
Martin Palm:
"Jag sprang ganska fort för det var lite isbark och så på trottoaren" 
ca. 12:35 Varför springer man snabbare om det är is? Borde väl vara så att man är försiktigare och springer långsammare då?
Stefan Lindström
Stefan Lindström:
vet ngn om fru Palme satt med i rätten denna dag., ty då torde hon antingen känt igen Stig antingen som GM eller om han inte var där och hjälpte till såsom ÅK Petersson vill göra gällande så hade väl Fru Palme sagt nej denna man var inte där och talade med och hjälte mig
Allur heimurinn óskýr
Allur heimurinn óskýr:
Jag vet vem klippte Palme
Johan Pantzar
Johan Pantzar:
Lars J stod i gränden när skotten föll.... Endast en person passerade, Stig.... Troligen mördaren imo
Carl Englund
Carl Englund:
Någon som vet om han svarat att han hann ifatt poliserna som gått efter mördaren? Har dessa poliserna isf har förhörts i just den frågan. De borde ju minnas det i så fall..?
Mytoman eller mördare that’s the question.
Monkey D Luffy
Monkey D Luffy:
psykopat
Gunnar Einarsson
Gunnar Einarsson:
Hiding in plain sight. Det är genialt och faktiskt ett beteende som jag skulle kunna vänta mig av en personlighetstyp som Stig Engström. Emellertid ligger svårigheterna med Skandiamannen vare sig i den psykologiska beredskapen att begå mordet eller i uppträdandet efteråt utan i förberedelserna. Här finns i princip två möjligheter:

1) Antingen agerar Engström självständigt. Han är då en vanlig tjänsteman på Skandia som har jobbat över och som av en slump får syn på Palme på väg hem och av ren slump dessutom råkar ha ett vapen med sig den kvällen. Trots förmodad stress och att han ska fara på skidsemester nästa dag bestämmer han sig för att på impuls döda den avskydde statsministern. Det förefaller helt orimligt.

2) Engström ingår i en konspiration, exempelvis av basebollpoliser med paramilitär anknytning. Som mannen som ska hålla i vapnet håller befinner han sig under i kvällen i samband med det nätverk som skuggar Palme. Kort före mordet får han meddelandet, via walkie-talkie (?), att gå ner från sitt tjänsterum för att genskjuta statsministerparet. Men varför klockar han då ut från Skandia tidigast så sent som 23:19, högst 1-2 minuter före själva mordet? Det förefaller riskabelt under en så komplicerad operation. För att inte missa paret Palme bör han ju vara på plats i god tid. Dessutom framstår Engström knappast som idealisk i valet av gärningsman, i alla fall om de övriga i sammansvärjningen utgörs av vältränade, militärintresserade och våldsamma yngre män. Nog för att en karl av Engströms typ kan ha oväntade nerver av stål, men fysiskt är han ju knappast i toppform.
Daniel Palmgren
Daniel Palmgren:
Eftersom han påstår att han pratat med Lisbet Palme samt gjorde framstupa sidoläge på Olof Palme, så borde det väl funnits något i hennes vittnesmål som bekräftar eller vederlägger detta påstående. Skulle ha varit intressant att höra om man undersökt detta och vilka resultat man kom fram till. Han påstår ju också att han talat med polisen, vilket ju också vara möjligt att kontrollera.
söder bröder
söder bröder:
Hur kunde Stig Engström veta att Palme skulle vara på Sveavägen?Har han följt efter makarna Palme från bostaden innan biobesöket?Det är alltså någon annan som stämplat ut SE från arbetet eller var han på jobbet öht?Vem är det som vittnena har sett lämna platsen springandes upp för trapporna?
Personligen tycker jag att Stig Engström verkar osannolik som gärningsman.
Agnes Erasmie
Agnes Erasmie:
Svårt att tro att det skulle vara han... Lisbeth Palme skulle känt igen honom även om hon befann sig i chock.
Stephan Söderberg
Stephan Söderberg:
This is the man who killed Olof Palme.
J HEDE
J HEDE:
Skanidamannen springer alltås tillbaka till Skandia efter dådet. Min terori är att han hade sitt vapen gömt på Skandia. Alltså springer han dit igen efter han skjutit Palme, är hela Skandia genomsökt? Varenda liten millimiter? Han måste ha gömt vapnet på Skandia
Mårten Larsson
Mårten Larsson:
Det kan inte vara SE han stämmer inte det minsta på Lisbets beskrivning.
tony kollberg
tony kollberg:
Jag tycker det verkar som Christer Pettersson och Skandiamannen var på platsen, men att folk blandar ihop dem.

Dvs Petterson stod och väntade vid Dekorima och sen sköt och sprang in i gränden, strax efter kommer Skandiamannen och springer efter, men folk blandar ihop dem? Signalementet stämmer in på dem båda som måste haft ungefär liknande kläder som såg likadana ut i mörkret? Skandiamannen säger i förhöret att han först gick fram till Lisbet och pratade med henne men sedan sprang efter upp för trapporna efter gärningsmannen, hon borde ju ha känt igen honom i efterhand, men hon pekade ut Pettersson. Fantombilden som släpptes kort efter mordet är väldigt likt Pettersson. Tycker vissa signalement pekar mot Pettersson, medan andra mot Skandiamannen.

En tokig teori
Det har ju pratats om att Lisbet såg två gärningsmän. Kanske stod Petterson och väntade på att knäppa Sigge Cedergren, men så kom Skandiamannen och sköt Palme mitt framför ögonen på Petterson som sprang iväg i panik. Lisbet stod ju med ryggen emot så hon såg inte vem som sköt men hon kanske hann se Petterson i ansiktet som förmodligen tittade häpet på vad som hände men sprang i panik.
Bert Enqvist
Bert Enqvist:
Är det inte Stig Engström som sitter där borta,.. är han död ? https://www.youtube.com/watch?v=0zUZvZ4TSAo
H. Sjoevall
H. Sjoevall:
Finns det några stadiga argument vad gäller motivet då? Om han jobbar på Scandia och har familj och ska på skidsemester, vad har han dåd för anledning att mörda stadsministern? Visst för att man kan vara paranoid och hatisk för man inbillar sig att samhället styrs på fel sätt, men om man har det så pass bra som han ändå verkar ha haft det så känns det orimligt att han skulle begå ett så pass allvarligt brott som ett politiskt motiverat mord? I dagens samhälle skulle vi kalla det Terrorism och han skulle dömmas för terroristbrott, men redan då ansågs det ju uppenbarligen som ett väldigt allvarlig brott, även innan otaliga skärpningar av diverse straffskalor.
N J
N J:
Betänk Skandiahuset/Thulehusets roll inom stay behindrörelsen (CIA). Är det en slump att fd försvarsmaktsanställde Engström arbetar i huset, där det funnits ledningscentral för denna militära motståndsrörelse.
Cattle Herder
Cattle Herder:
Så en snubbe som jobbar på ett hotel skulle varje dag haft med sig en revolver i hopp om att stöta ihop med en obevakad Olof Palme? Högs otroligt. Mer troligt är att poliser från den beryktade basebolligan som vi vet hatade palme och som genom sitt arbete som poliser kunde tillförskaffa sig revolvern och även kunde skaffat sig vetskap om Palmes obevakade biobesök utförde mordet. Oberoende vittnen har sett personer springa runt med radioapparater innan skotten. Allt för mycket tyder på deras inblanding i mordet.
Lekinte Smart
Lekinte Smart:
Om 4 månader kommer vi av åklagaren Krister Peterson få veta att Lisbet Palme är inblandad i mordet. Jag vet att ni tycker att jag är galen och helt från vettet .. orkar inte skriva alla detaljer till varför.. men enligt säkra källor (jag själv) så kunde inte saker och ting läggas på bordet förens vissa personer är döda etc Lisbet. Ytterligare en äcklig bromskloss i detta gigantiska hyckleri är Leif GW... dock har han ”ändrat” uppfattning när han i själva verket vet hur det exakt ligger till. Detta är alltså mycket gamla nyheter för oss som på något sätt är ”delaktiga” i utredningen. Sanningen är det att regeringskonplexet dvs Palmes egna tog livet av honom samtidigt som Hans Holmér roll i det hela var att arrangera och utreda mordet på samma veva. På samma sätt är åklagare som A. Helin och Hans Ölvebro lika mycket delaktiga.. hela denna story är så galen att man knappt tror det är sant
Marko Janković
Marko Janković:
Nej, Stig Engström mördade inte Palme. Heller inte Christer. Polisen/SÄPO/Sossarna själva gjorde det.
LarY Shoulder
LarY Shoulder:
04:50 Du ser en person ligga där, ser du någon ytterligare person? "-Ja, jag ser en dam ligga på knä, över den här personen" 14:00 "Jag står ju där och funderar en kort stund på vad jag skall göra, Då tänker jag inte på om det finns fler eller inte." 14:09 Då omedelbart efter, så ser jag en ung flicka och en ung grabb". Karln återberättar ju det han har upplevt efter att han har skjutit Palme. Vittnena uppger ju att mördaren har varit kvar ett kort tag, innan han springer in på Tunnelgatan. Han hinner förmodligen se även de första personerna som kommer springande efter skotten. Han ljuger och han säger att han sett en siluett inne på Tunnelgatan (Jeppsson) men han har sett honom uppifrån trappkrönet, då han vänder sig om. Från skott platsen ser han definitivt inte Jeppsson, utan han ser bara till vänster om barackerna, och där stod inte Jeppson förrän han ser skytten uppe på krönet. Han stod till höger innan dess. Han ser Palme ligga på rygg och det kommer blod ur munnen så att tänderna inte syns och det sipprar blod ur mungipan och ur näsan. Det ser han som skytt efter skotten, inte som vittne, eftersom de som hjälper till är två andra och som Lisbeth försöker knuffa bort. Engström ljuger alltså om att Lisbeth skulle vara tacksam över den hjälp hon kunde få. Otroligt att man inte sydde ihop detta. Makabert uselt polisarbete. Man häpnar!